Comença la campanya 2019 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

Divendres, 5 d'abril de 2019 a les 12:00

La propietat de les finques les han de netejar i desbrossar per seguretat i salubritat, i per evitar focs. El consistori les revisarà entre el 3 i el 7 de juny.

Com cada any per aquestes dates, l’Ajuntament de Cardedeu inicia la campanya anual de neteja de solars per tal que aquests es trobin en condicions òptimes i estiguin nets abans de la revetlla de Sant Joan. D’aquesta manera, s’evitarà el risc d'incendi durant l'estiu i possibles problemes de salubritat. 

Com a novetat, aquest any no s’enviaran cartes per recordar a les persones propietàries dels solars que els han de mantenir en bones condicions, sinó que l’Ajuntament farà les inspeccions entre els dies 3 i 7 de juny i només enviarà notificacions a les persones propietàries que no hagin complert amb els deures d'ús, conservació i rehabilitació que la Llei estableix. 

Així doncs, entre els dies 3 i 7 de juny d’enguany, l'Ajuntament farà una revisió de l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins, per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues, o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, s’aplicaran les sancions previstes en l’ordenament jurídic. 

L'Ajuntament seguirà amb aquestes campanyes de salubritat i millora amb l'objectiu que siguin les mateixes propietats de solars les que els mantinguin en bon estat de conservació de forma habitual i es redueixi, així, al màxim, qualsevol risc d'incendi o de plaga.

Darrera actualització: 05.04.2019 | 12:19