Comença un projecte de reciclatge d’envasos lleugers adreçat a establiments de restauració

Dimarts, 9 d'abril de 2019 a les 12:00

Amb aquesta iniciativa d’Ecoembes, en la qual hi col·laboren el Consorci de Residus del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Cardedeu, es busca afavorir la participació dels establiments de restauració en la recollida selectiva dels envasos.

Aquesta setmana s’ha posat en marxa un projecte de reciclatge d’envasos lleugers dirigit als establiments del Canal HORECA (hotels, restaurants, cafeteries, etc.) de Cardedeu. És una iniciativa conjunta del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Cardedeu i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou la sostenibilitat mitjançant el reciclatge d’envasos a l’estat espanyol, que n’és la promotora.

El projecte té com a objectiu incrementar la participació d’aquests establiments a la recollida selectiva municipal d’envasos. Primer es farà una diagnosi i un anàlisi previ dels establiments on s’incidirà. A partir d’aquí, és previst que personal que treballa en el projecti visiti els restaurants i cafeteries per informar-los del projecte i incorporar-los en la iniciativa.

Cardedeu recull entorn al 40% de residus selectivament i, com el conjunt de municipis, haurà de donar compliment als objectius de reciclatge establerts per la Unió Europa i per l’Agència de Residus de Catalunya. Concretament, l’objectiu europeu és arribar al 50% l’any 2020, i el català arribar al 60% l’any 2020. Per assolir aquests reptes, és necessària la col·laboració de tothom.

Darrera actualització: 09.04.2019 | 12:25