Oberta la convocatòria d'ajuts per les activitats d'estiu 2019 i extraescolars 2019-2020

Dilluns, 8 d’abril de 2019

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del 8 d'abril al 2 de maig (ambdós inclosos).

L'Ajuntament de Cardedeu ha obert la convocatòria d’ajuts econòmics per ajudar a les famílies al pagament dels costos de les activitats d'estiu i extraescolars d'infants i joves. Aquests ajuts es poden sol·licitar del 8 d’abril al 2 de maig a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Trobareu els 2 models de sol·licitud d'ajuts al costat d'aquestes línies.

La convocatòria, com la de l’any passat, estableix un sistema de quotes progressives en funció dels ingressos econòmics de la unitat familiar i sense haver de ser atesos pels serveis socials. Pel seu caràcter universal, fa que més famílies es beneficiïn dels ajuts. En concret, els ajuts van des de 83 € fins a 248 €. La quantitat atorgada anirà en funció dels ingressos de la família i es calcula a partir de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC), entre d'altres criteris com família monoparental, família nombrosa, etc.

Els objectius d'aquests criteris de la convocatòria són afavorir la igualtat d'oportunitats, reduir les desigualtats econòmiques i identificar noves necessitats socials o econòmiques latents al municipi. Per posar un exemple concret, es vol arribar a aquelles famílies que, tot i treballar, tenen dificultats per arribar a finals de mes i no poden fer front al cost d'un casal d'estiu o unes activitats extraescolars. La precarietat laboral o la falta de conciliació alimenten la manca d'oportunitats i les desigualtats.

Aquesta convocatòria no contempla les activitats d'estiu del casal municipal i les activitats d'estiu i extraescolars del Pavelló municipal, ja que aquestes es gestionaran amb reducció de tarifa d'entre el 90% i el 40%, que caldrà sol·licitar en el moment de fer la inscripció a les activitats. 

Darrera actualització: 9.04.2019 | 07:35