Documental: La Guerra Civil a Cardedeu

Del 17 de desembre al 21 de desembre de 2014
RTVCardedeu estrena un documental de testimonis sobre la Guerra Civil a Cardedeu.

Prop de trenta veïns expliquen com van viure aquells fets al municipi.

El documental, produït per RTVCardedeu i l'Associació de Jubilats de Cardedeu s'ha editat gràcies a l'aportació econòmica de 157 mecenes, en una campanya engegada per salvar RTVCardedeu

RTVCardedeu estrena aquest dissabte 13 de desembre a les 12 del migdia a l'Esbarjo de Cardedeu "La Guerra Civil", un documental que recull el testimoni de gairebé 30 cardedeuencs que expliquen com van viure la Guerra Civil i especialment els tres dies de bombardejos al municipi.

És el primer de quatre documentals finançats amb una campanya de micromecenatge. La sèrie "Relats viscuts. Memòria Oral de Cardedeu" és una coproducció juntament amb l'Associació de Jubilats de Cardedeu.

El primer dels documentals que s'ha editat tracta sobre la Guerra Civil. S'hi donen detalls de la crema de l'església de Santa Maria de Cardedeu, tres dies després de l'alçament militar el juliol del 1936; i es recorda l'exili de Marcel·lí Bosch, alcalde republicà de Cardedeu. Hi té cabuda també l'impactant testimoni d'Andreu Canet, soldat supervivent a la Batalla de l'Ebre; els vuit morts durant els bombardejos a Cardedeu els dies 24, 25 i 26 de gener; els refugis del camp d'aviació del Pla de'n Morató que s'utilitzaven per protegir-se de les bombes i l'entrada dels nacionals el 29 de gener del 1939, que es va anunciar fent repicar l'única campana que quedava a l'església. El relat dels fets s'explica únicament amb la veu dels seus testimonis, entre altres, l'exalcalde de Cardedeu, Ramon Comas.

El documental, enregistrat en alta definició, compta també amb una banda sonora inèdita i exclusiva feta pels músics de Cardedeu Marc Maestro i Xavi Fort, fet que reforça la producció feta 100% a Cardedeu.

 

Adreça:

Esbarjo Verdi

Darrera actualització: 17.12.2014 | 01:06