A partir del 12 de novembre obre de nou les portes la Torre Viader, amb visites guiades que cal reservar a museu@cardedeu.cat o al 93 871 30 70.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey i la Fundació Marc Viader han signat un conveni de col·laboració per a futures accions de difusió i activitats entorn el modernisme i el noucentisme de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall a Cardedeu.
Amb aquest acord, ambdues institucions promouran la sensibilització envers el patrimoni cultural i arquitectònic de Cardedeu a més d’organitzar activitats conjuntes per donar a conèixer el modernisme i el noucentisme al municipi.
Han signat el conveni l’alcalde, Josep Quesada, i el president de la Fundació Marc Viader, Josep Viader Berges, net de Marc Viader i Bas. La signatura s’ha fet a la Torre Viader, seu de la fundació i casa museu que, a partir del diumenge 12 de novembre, obrirà de nou les portes amb visites guiades els diumenges a les 10.30 i a les 12 h. Per a fer les visites caldrà fer reserva prèvia enviant un correu a museu@cardedeu.cat o trucant al 93 871 30 70.
Des del Museu Arxiu Tomàs Balvey s’organitzen itineraris per a descobrir l’arquitectura modernista i noucentista a Cardedeu. Des de les cases i torres envoltades de jardí, fins a l’arquitectura civil amb parcs, fonts i dissenys urbanístics. I alhora conèixer l’obra de l’arquitecte vallesà Manuel Joaquim Raspall (1877-1937) qui va treballar com arquitecte públic i privat en nombroses poblacions de la comarca del Vallès Oriental, entre elles Cardedeu, municipi que conserva nombrosos testimonis del temps de l’estiueig.
La Fundació Marc Viader és una iniciativa de la família Viader per potenciar i difondre la figura i el llegat documental i artístic de Marc Viader i Bas, prohom de la vila de Cardedeu, i membre destacat en les indústries làcties i agroalimentàries de Catalunya al segle XX, i impulsor, entre d’altres, de les marques Cacaolat i Letona. La Fundació té com a finalitat principal preservar la Torre Viader, projectada per l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall per encàrrec de Marc Viader i Bas, i a la vegada donar a conèixer l’arxiu “Letona i Cacaolat”.