Nous contenidors d'oli domèstic i de roba usada a Cardedeu
Amb la instal·lació dels nous contenidors, es pretén facilitar l'accés al reciclatge d'oli a tots els ciutadans, que només cal que acumulin l'oli a casa en qualsevol ampolla de plà stic buida i la llencin al contenidor més proper al seu domicili. Els cinc contenidors d'oli vegetal domèstic i de roba estan instal·lats a:
- av. de Jaume Campmajor (a la vorera oposada al PME)
- av. de Jaume Morató, prop del Complex Esportiu
- c. del Dr. Barraquer amb c. de Ramón y Cajal
- c. de Manel Raspall prop del c. de Mestre Falla
- c. Marià Borrell entre els c. de Pau Gesa i de Dr. Daurella
Per tal de fer arribar aquest nou servei a tothom i per informar dels avantatges de la recollida separada de l'oli i la roba, s'ha posat en marxa una campanya de conscienciació a través de la qual es repartiran trÃptics a totes les llars. A més, des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament es repartiran embuts a tothom qui ho demani fins a esgotar les existències.
La instal·lació dels contenidors, la recollida i el manteniment d'aquest nou servei el duu a terme, sense cap cost pel municipi, l'empresa Ekipolis de Cardedeu, qui destinarà part del seu benefici a ajudes socials per als col·lectius més desfavorits del municipi.
Reciclar l'oli vegetal residual domèstic aporta grans beneficis ambientals. El vessament a l'aigua comporta greus problemes per la capa que forma a la seva superfÃcie, que n'impedeix la correcte oxigenació. Si es separa l'oli a casa, s'aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient sense vessaments de cap tipus a la natura i també s'aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram.
A més, l'oli recollit es recicla i es transforma en biodièsel, aixà es redueixen els gasos d'efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització. El biodièsel produeix un 80% menys d'emissions que el petroli i es un recurs renovable.